Priaznivé účinky zásaditej vody s pH 9,2

Prírodná alkalická voda JAVA pomáha zabraňovať procesu starnutia vďaka svojim antioxidačným účinkom. Toxíny sú číslo jedna v procese starnutia a často sú dôsledkom  zlých stravovacích návykov, znečistenia a stresu.

Toxíny v tele spôsobujú poškodenie buniek, ktoré vedie k predčasnému starnutiu. Antioxidanty sú najlepším pomocníkom v boji proti toxínom a pri detoxikácii tela.

1. Pomáha zlepšovať obeh krvi

Výskumy naznačujú, že alkalická voda môže zlepšiť cirkuláciu, čo umožní, aby krv pretekala ľahšie cez vaše telo, aby dodala kyslík a dôležité živiny do vašich tkanív.

Predpokladá sa, že účinkuje znížením viskozity alebo hustoty krvi, čo zefektívňuje prechode krvi.Toto bolo preukázané vo vedeckej štúdii z roku 2016 uverejnenej vo vestníku Medzinárodnej asociácie pre športovú výživu, ktorá poskytla 100 zdravým dospelým ľuďom buď klasickú čistú vodu alebo alkalickú vodu na rehydratáciu po namáhavom cvičení.

Zaujímavé je, že tí, ktorí pili alkalickú vodu, zaznamenali 6,3 percentný pokles hustoty krvi v porovnaní s poklesom viskozity len o 3,36% u tých, ktorí pili bežnú vodu.

2. Znižuje pálenie záhy (reflux)

Reflux, tiež známy ako GERD, je stav, v ktorom sa žalúdočná kyselina pohybuje späť do pažeráka, čo spôsobuje príznaky kyslého refluxu, ako je pálenie, nadúvanie a nevoľnosť. Pepsín, enzým zodpovedný za rozklad bielkovín, zohráva kľúčovú úlohu pri refluxoch kyseliny a spúšťa tieto príznaky.

Alkalická voda môže mať priaznivý účinok na neutralizáciu pepsínu a zníženie symptómov. Jedna vedecká štúdia z Inštitútu hlasu v New Yorku ukázala, že alkalická voda s pH 8,8 pomohla deaktivovať pepsín, čo potenciálne prinášalo terapeutické výhody tým, ktorí trpia refluxom kyseliny.

Zásaditá voda môže pomôcť pri zmierňovaní príznakov.

3. Zvyšuje hydratáciu

Dobrá hydratácia je rozhodujúca pre celkové zdravie. Príjem dostatočného množstva vody reguluje teplotu tela, pomáha transportovať živiny a pomáha pri vylučovaní odpadu z vášho organizmu.

Predpokladá sa, že alkalická voda zvyšuje hydratáciu ešte viac ako štandardná pitná voda.

4. Pomáha regulovať hladinu cukru v krvi

Neustále vysoká hladina cukru v krvi môže mať veľký vplyv na vaše zdravie, s vedľajšími účinkami od väčšieho smädu, bolesť hlavy, únavu až po vážnejšie, dlhodobé dôsledky, ako je zhoršené videnie a poškodenie nervov.

5. Pomáha udržiavať zdravie kostí

Príliš kyslá strava môže spôsobiť rednutie kostí zvýšeným vylučovaním vápnika močom. Alkalická strava na druhej strane zabraňuje vylučovaniu a pomáha zachovávať zdravie kostí.

 

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.

Vyberáme z našej ponuky