Správna hydratácia pokožky – nevyhnutnosť pre zdravú pleť

Aby sme si udržali našu pokožku krásnu a zdravú, najlepšou cestou ako ju získať je správne ju hydratovať a vyživovať.

Voda v našom organizme významne ovplyvňuje metabolizmus na všetkých úrovniach. Je nosičom minerálov, stopových prvkov a ďalších elementov. Každá chemická reakcia v našom organizme sa deje vo vodnom prostredí. Pri regenerácii a hydratácii pokožky si často pomáhame kozmetikou. Ale to nestačí.

Kozmetika síce pomáha obnoviť správnu vlhkosť, ale to nestačí pre hĺbkovú hydratáciu až do buniek. -musíme prijímať dostatočné množstvo vody, aby naša pokožka zostala správne elastická, zvlhčená a žiarivá.

Aby sme uspokojili potreby nášho tela, je potrebné vypiť aspoň 2 - 3L vody denne. Pravidelné dopĺňanie primeraného množstva vody pomôže pri odstraňovaní toxínov a škodlivín z tela. Voda hydratuje pokožku a dáva jej mladý vzhľad. Mäkká, hladká pokožka je optimálne hydratovaná, ak obsahuje 20% až 30% vody. Symptómy suchosti pokožky sa vyskytujú, ak je obsah vody okolo 10%.

Dlhodobá dehydratácia spôsobuje poruchy pri viazaní vody v pokožke. Vďaka tomu sa ľahko stáva, že aj z mastnej pleti si vieme vytvoriť agresívnou a nevhodnou starostlivosťou pleť suchú a citlivú.

Pokožka môže byť dehydratovaná navonok,ale aj zvnútra. Dehydratáciu spôsobuje nedostatok mastných kyselín, vitamínu A, železa ale aj zinku a medi. Veľmi dôležitý je aj príjem omega 3 a omega 6 mastných kyselín, ktoré udržiavajú ochranný film, ktorý si organizmus nie je schopný vytvoriť sám.

Medzi funkcie zásaditej vody patria nielen hydratácia a uvoľňovanie toxínov, ale aj alkalizácia tela.

Takáto voda má tiež aj antioxidačný účinok, bojuje proti voľným radikálom, zvyšuje pH. Má tiež dezinfekčné a antibakteriálne účinky, ktoré dokážu pomôcť s mnohými zdravotnými komplikáciami.

Z toho vyplýva, že ak si chceme udržať mladú a zdravú pokožku, ktorá je správne hydratovaná, pružná, jasná, hladká a svieža, musíme ju správne a dostatočne hydratovať!

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.

Vyberáme z našej ponuky