Ako môže pomôcť alkalická voda v boji s COVID-19 ?

Ako sa vraví v zdravom tele zdravý duch a tiež  zdravá myseľ.

Každý to vie, najmä počas choroby.  Keď ochorieme, je nám zle, bolí nás hlava, bolia nás svaly, máme vysokú teplotu . Okrem toho prichádzajú aj negatívne myšlienky, podráždenie, možno aj hnev, že nemôžeme robiť to, čo robíme bežne - pracovať, stretávať sa s priateľmi, hrať sa s deťmi alebo sa prechádzať so psom. Často nie sme natoľko silní, aby sme tomu čelili.

Preto je prevencia lepšia ako liečba. To je teraz obzvlášť dôležité v tomto globálnom boji proti koronavírusu COVID-19.

V súčasnosti už síce existuje vakcína proti korona vírusu, nakaziť sa ale môže aj zaočkovaná osoba. Priebeh tohto ochorenia ale bude menej kritický ako u nezaočkovanej osoby. 

Čo by sme teda mali robiť, aby sme chránili svoje zdravie a zdravie svojich blízkych?

Najlepšou metódou je prevencia a správne návyky. Prvou prioritou je udržiavanie správnej hygieny častým a dôkladným umývaním rúk. Toto je dôležitá súčasť boja proti koronavírusom, ale tým môže len znížiť riziko ochorenia. 

Najdôležitejšou vecou je silný imunitný systém tela, pretože iba ten si poradí s akýmkoľvek vírusom alebo baktériami vrátane koronavírusu COVID-19.

A ako posilniť telo tak, aby bolo pripravené na boj s vírusom?

Postarajte sa o to zvnútra. Zdravé stravovanie, správne dopĺňanie vitamínov a minerálov nie je všetko. Je tiež dôležité vyčistiť telo a voda a hydratácia zohrávajú v tomto procese dôležitú úlohu. Voda čistí krv a telesné tekutiny. Dodáva energiu, ktorá pomáha v boji proti vírusom. Nie každá voda má však rovnaké účinky.

Siahnime po tom najlepšom a vyberte si zásaditú vodu.

Je možné, že názov „alkalická voda“ sa už dostal do vaších uši, pretože je v poslednej dobe dosť populárna a hovorí sa o ňom čoraz viac. Niektorí sa tomu smejú, považujú to za dočasný spôsob, iní zvyšujú svoje vedomosti v tejto oblasti a zvyčajne neľutujú, pretože zavedenie zásaditej vody do  životosprávy môže zmeniť každému život.

Práve teraz, keď sme nútení zostať doma, je vhodný čas rozšíriť si vedomosti o zásaditej vode a vytvoriť si vlastný názor. Nejde predsa len o vaše zdravie, ale aj o zdravie vašich blízkych.

 

ALKALIZÁCIA - o čo ide?

Alkalizácia je vytvorenie zásaditého prostredia v tele. Je to skvelý spôsob, ako zostať zdraví - na tele i v  mysli.  Už dlho je známe, že na pH záleží. Známa hodnota 7 v strede pH stupnice je zlatým bodom vitality. Živá voda je bežný názov pre alkalickú vodu. Čistí organizmus, posilňuje ho a je všeliekom proti mnohým chorobám vrátane tých, ktoré spôsobujú vírusy.

V nasledujúcom texte sa dozviete, ako sa to deje a prečo je pre náš organizmus taká dôležitá iba voda s vysokým pH.

Znalosti o alkalickej vode majú zlatú hodnotu. Najmä teraz, počas globálnej pandémie koronavírusu.

CORONAVIRUS COVID-19 Z ČÍNY

Každá krajina na svete si spája slovo koronavírus s Wuhanom. COVID-19  je vlastne hrdinom všetkého toho zmätku.  Je to choroba, to znamená súbor príznakov, spôsobený mikroorganizmami zodpovednými za infekcie dýchacích ciest.

Medzi príznaky infikovaného patria:

  • zvýšená telesná teplota
  • problémy s dýchaním / dýchavičnosť
  • silná bolesť svalov a kĺbov
  • kašeľ
  • bolesť hrdla
  • strata chuti a čuchu 

Infekcia sa šíri kvapôčkami, to znamená rozprašovaním sekrétu z nosohltanovej dutiny cez hostiteľa. Môže to byť obyčajné pľuvanie počas rozhovoru, kýchanie alebo dotykom infikovanej ruky.

Prísne dodržiavanie osobnej hygieny je teraz veľmi dôležité. Dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Časté umývanie rúk, dekontaminácia vecí etylalkoholom, vyhýbanie sa priamemu kontaktu s inými ľuďmi.  Nositeľom koronavírusu je potenciálne každý človek, ktorý sa dotkol a vykašlal vírus na nejaký predmet.

Jedným z odporúčaní v boji proti koronavírusom vydaných WHO, teda Svetovou zdravotníckou organizáciou, je častá hydratácia. Druh tekutín, ktoré prijímame, je rovnako dôležitý ako frekvencia.

 

KORONAVIRUS

Začnime tým, prečo sú niektoré organizmy náchylnejšie na choroby a iné menej. Zodpovedná za to nie je iba genetika, ale aj stav nášho tela, v ktorom sa momentálne nachádza.

Rovnako ako huby, baktérie a iné vírusy sa koronavírus cíti dobre v kyslom prostredí. Početné vedecké štúdie potvrdzujú, že rakovinovým bunkám sa lepšie darí aj v organizme s kyslým prostredím. Okrem toho je dôležitý náš imunitný systém, ktorý je zodpovedný za boj proti všetkým abnormalitám, ktoré sa vyskytujú v našom tele.

Prečo niektorí ľudia asymptomaticky podľahnú koronavírusom a u iných sa objavia vážne pľúcne komplikácie alebo dokonca smrť?

Môže za to stav nášho tela - či je náš imunitný systém dostatočne silný na to, aby zvládol možné anomálie, ako je napríklad vírusová infekcia. Preto je také dôležité predchádzať a starať sa o svoje telo skôr, ako sa nakazí, pretože potom už môže byť neskoro.

 

Dobrá kvalitná voda vám podporí zdravie:

Je potrebné spomenúť funkcie, ktoré voda plní v ľudskom tele:

  • rozpúšťa jedlo a transportuje ho do buniek
  • podieľa sa na biochemických reakciách
  • reguluje telesnú teplotu
  • odstraňuje škodlivé metabolické produkty
  • absorbuje potravu z čriev a vyživuje ňou bunky.

80% nášho tela tvorí voda. Spolu s jedlom dodávame nášmu telu vodu, ale v malom rozsahu.

Čistú vodu nemôže nič nahradiť. Mali by sme prijať asi 30 ml na 1 kg hmotnosti, za normálnych podmienok, teda asi 1,5 - 2 litre. Vodu prijímajte pokojne, pomaly, po malých dúškoch.

 

ALKALICKÁ VODA

Alkalická voda - charakterizovaná vyšším vodíkovým potenciálom (pH) v rozmedzí 7,5 - 11 pH pri nízkych hodnotách oxidačno-redukčného potenciálu - tzv. Redox.

Redox je indikátor kvality vody, meraný pomocou ORP (potenciál redukcie oxidácie) vyjadrený v milivoltoch (mV). Je to oxidačný redukčný potenciál. Určuje kvalitu vody. Čím vyšší je potenciál, tým väčšia je oxidačná kapacita. Nízke hodnoty potenciálu sú dôkazom vysokého potenciálu znižovania a toto by malo byť pre nás najdôležitejšie. Hodnoty nad nulou znamenajú, že voda má oxidačné vlastnosti. Voda z vodovodu má ORP od +150 do + 300 mV, sladké nápoje od + 400 mV.

Alkalická voda má záporné ORP, vďaka čomu poskytuje telu voľné elektróny, ktoré sa viažu na voľné radikály a vylučujú ich z tela, čím znižujú ich škodlivé účinky na telo.

V dôsledku toho sa zníži riziko mutácie buniek, posilní sa imunitný systém, zníži sa proces starnutia a smrť buniek.

Oxidácia - to je odstránenie elektrónu, látka je oxidovaná a zdraviu škodlivá.

Redukcia - jedná sa o prídavok elektrónu, látka je nabitá energiou a je prospešná pre zdravie.

Nízky redoxný index od -150 mV do -900 mV dokazuje jeho regeneračné a liečivé schopnosti.

Vysoký redoxný index od +200 mV do +600 mV dokazuje degeneratívnu a škodlivú kapacitu.

Alkalická voda s pH 9,2 má hodnoty ORP pri zdroji okolo -320mV . Obsahuje tiež 0,3 až 0,5 mg molekulárneho vodíka. Pre porovnanie, vo vode z vodovodu a minerálnych vodách je obsah molekulárneho vodíka vždy 0 mg / l.

Každý z nás sa stretol s konceptom voľných radikálov. Práve oni majú obrovský vplyv na redukčno-oxidačný potenciál. O voľných radikáloch sa bežne hovorí, že spôsobujú vrásky.

Keď ich je v tele príliš veľa, môžu sa vyvinúť choroby ako rakovina, ateroskleróza, rýchle starnutie, zápaly.  Alkalická voda má schopnosť ničiť voľné radikály a tým pôsobí aj pokožka napnutejšie, mladšie a krajšie.

 

Negatívny redox potenciál, účinok na organizmus:

  • zvýšenie schopnosti vstrebávať minerály a živiny
  • zvýšenie energie
  • zvýšenie odolnosti tela
  • zlepšenie obehu
  • zvýšená regeneračná kapacita

 

Chemická štruktúra alkalickej vody jej dáva iba výhody. Najdôležitejšie z nich sú:

  • odkyslenie organizmu, a tým očistenie od toxínov
  • antioxidačné aktivity poskytovaním antioxidantov
  • podpora tela v boji proti obezite
  • schopnosť omladiť bunky a pôsobiť proti ich starnutiu
  • posilnenie imunity

Nekvalitné jedlo je tiež zodpovedné za nízku imunitu nášho tela. Dôvodom je rozsiahle používanie chemikálií, pesticídov a priemyselná otrava vzduchu a pôdy.

Krásne vyzerajúca zelenina a ovocie kúpené v supermarketoch obsahujú nielen čoraz menej vitamínov a minerálov, ale čo je ešte horšie, obsahujú jedovaté chemikálie a voľným okom neviditeľné pesticídy.

Alkalické prostredie organizmu vylučuje množenie baktérií, plesní a vírusov, ale starostlivosťou o čisté jedlo udržujeme energiu. Využime to na potešenie a využime možnosti vody.

Voľným okom neviditeľné chemické zlúčeniny, ktoré otrávia naše telo, skutočne existujú!

Očistený a posilnený organizmus sa vám odvďačí zdravím aj v najťažších životných chvíľach. Existuje mnoho aktivít, ktoré zabraňujú šíreniu vírusu CoVID-19.

Vláda robí, čo môže v boji s týmto neviditeľným nepriateľom.

Urobme čo môžeme a siahnime po jednoduchých riešeniach. Zlepší sa nielen zdravie, pokojnejšie budú aj vaše myšlienky. Menej stresu, viac duševného pokoja, lepšie zdravie. 

Voda je náš spojenec pri záchrane života.  A život sám  je dar preto stojí za to sa oň starať.

 

Aj napriek zdravotným výhodám, voda JAVA nie je liek a nie je schválená pre liečbu chorôb. Odporúčame preto pred zaradením vody JAVA do pitného režimu to konzultovať so svojim lekárom.

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.

Vyberáme z našej ponuky