Zásaditá voda a jej účinky

Podľa teórie voľných radikálov v priebehu bunkového metabolizmu sa vytvárajú voľné radikály, ktoré sú zodpovedné za poškodenie buniek, čo vedie k ich urýchlenému starnutiu a smrti.

Vytvárajú sa mutácie, ktoré podporujú tvorbu karcinogenézy (rakoviny), spôsobujú poškodenie kolagénu a inaktivujú enzýmy. Oxidácia mastných kyselín spôsobuje vznik aterosklerózy (ochorenie tepien).

V ľudskom tele sú našťastie mechanizmy, ktoré inaktivujú škodlivé voľné radikály. Avšak, v priebehu rokov, ich výkon klesá.

Okrem toho, zlé stravovacie návyky, nedostatok pohybu, život v neustálom zhone a strese a znečistenie životného prostredia tiež prispievajú k tvorbe oxidačného stresu.

V Japonsku výskum dokázal, že voda s negatívnym redox - potenciálom môže mať priaznivý účinok a pôsobí ako prevencia proti ochoreniam súvisiacich s oxidačným stresom, ako je diabetes, karcinogénny potenciál, ateroskleróza, neurodegeneratívne choroby.

Okrem toho, Japonsko je krajina, kde je zásaditá voda používaná v lekárstve na podporu zdravia.

Už v roku 1966 japonské ministerstvo zdravotníctva tvrdilo, že alkalická voda je účinná pri liečbe hnačky, prekyslenia a dyspepsie (zlé trávenie).

V posledných rokoch boli zaujímavé štúdie vykonané pri pôsobení alkalickej vody na diabetes.

Konzumácia alkalickej vody denne po dobu 2 mesiacov významné znížila hladinu cukru v krvi a naviac mala vplyv na zníženie hladiny triglyceridov, celkového cholesterolu, kyseliny močovej a krvného tlaku.

Zaujímavým zistením bolo zvýšenie koncentrácie krvných leptónov u ľudí pravidelne konzumujúcich alkalickú vodu. Leptín je hormón produkovaný tukovým tkanivom, ktorý pôsobí na príslušné centrá v mozgu a znižuje chuť do jedla.

Štúdie potvrdili súvis medzi konzumáciou kyslých nápojov, ktoré obsahujú kyselinu fosforečnú a vzniku osteoporózy.

Predpokladá sa, že chronické okyslenie prispieva k rozvoju civilizačných chorôb, vedie k predčasnému starnutiu a chronickej únave.

Ak tomu chceme zabrániť, mali by sme obohatiť svoj jedálniček o veľké množstvo zeleniny a ovocia a siahať po nápojoch s vysokým obsahom hydrogénuhličitanu.

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.

Vyberáme z našej ponuky